MARNYS® Tensiomar je doplněk stravy ve formě měkkých kapslí, který obsahuje extrakt z hlohu, olivového a česnekového oleje. Je to přírodní volba přispívající k normální funkci kardiovaskulárního systému.
MARNYS® Tensiomar je obzvláště doporučen pro dospělé, kteří chtějí:
Udržet normální funkci srdce a krevní oběh.
Udržet normální hladiny cholesterolu v krvi.
Pezlivě vybrané složky v Tensiomaru podporují normální funkci kardiovaskulárního systému:
Hloh (Crataegus oxyacantha) je bodavý keř nebo malý strom, který obvykle má jasně zelené listy, bílé květy a světle červené plody, a má dlouhou historii používání v tradiční čínské a evropské herbologii. Proanthokyanidiny a flavonoidy jsou hlavní bioaktivní složky hlohu. Vlastnosti hlohu přispívají k normální funkci kardiovaskulárního systému podle EFSA ON HOLD (3329, 2789, 3747) a EMA.
Česnek byl používán více než 6000 let indickou a čínskou civilizací, přičemž jeho hlavní aktivní složkou je allicin (s minimálním zaručeným obsahem 1200 ppm v Tensiomaru). Česnek přispívá jak k normálnímu krevnímu oběhu, tak k normálním hladinám cholesterolu v krvi (EFSA ON HOLD 1991,1992,2208; EMA).
Olivový olej je charakteristickým rysem tradiční středomořské diety a je spojen s vyšším příjmem mononenasycených mastných kyselin a nižším příjmem nezdravých nasycených mastných kyselin. Středomořská dieta byla považována za prospěšnou pro srdce, což bylo dokázáno v řadě vědeckých studií.
KARDIOVASKULÁRNÍ SYSTÉM
KREVNÍ OBĚH
Ingredience
Na kapsli: macerovaný hlohový olej (Crataegus oxyacantha) 200mg, olivový olej (Olea europaea) 200mg a macerovaný česnekový olej (Allium sativum) 100mg.
AKTIVNÍ LÁTKY
NA KAPSLI
Macerovaný olej z hlohu (Crataegus oxyacantha)
200 mg
Olej z listů olivy
200 mg
Macerovaný olej z česneku (Allium sativum)
100 mg
Jak používat
Užijte 2 kapsle před hlavním jídlem nebo dodržujte pokyny svého lékaře.
Vysoký krevní tlak je definován jako trvalé zvýšení hodnot systolického krevního tlaku na 140 mmHg a/nebo diastolického na 90 mmHg. Systolický krevní tlak je zvláště důležitý pro potvrzení diagnózy vysokého krevního tlaku. Jeho vliv na mnoho orgánů v lidském těle je zásadní: srdce, ledviny, mozek, a také má vliv na bilanci lipidů a metabolismus glukózy, krevní oběh, zánětlivé a oxidační procesy, mezi jinými.
Podle Dr. Marka Houstona, ředitele Hypertenzního institutu a divize pro výživu člověka v Nashville (Tennessee-USA), se prokázalo, že kombinace živin přítomných v potravinách, zejména v ovoci a zelenině, jakož i použití specifických doplňků stravy, nutraceutik, nebo živin, má významný účinek na snížení krevního tlaku.
2. Mancia, G. et al. 2013 ESH/ESC směrnice pro řízení arteriální hypertenze: Úkolová skupina pro řízení arteriální hypertenze Evropské společnosti pro hypertenzi (ESH) a Evropské společnosti pro kardiologii (ESC). J Hypertens. 2013.
3. Pallardo Fernández, I. Ostropestřec mariánský, v srdci zdraví. Medicina e Investigación 2016.
4. Psaltopoulou, T. et al. Olivový olej, středomořská dieta a arteriální krevní tlak: Studie Greek European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC). Am J Clin Nutr 2004.
5. Santhosha, S.G. et al. Bioaktivní složky česneku a jejich fysiologická role v udržení zdraví: Přehled. Food Bioscience 3 (2013).
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.