MARNYS Vitamin B12 tekutý 30 ml

Příspěvek k energii a mentálnímu stavu

Tekutý vitamin B12, jehož zdrojem je cyanokobalamin fermentačního původu. Vhodné pro vegany

KOUPIT ONLINE

Katalogové číslo: MN431 Kategorie: , ,

Popis

MARNYS® Vitamin B12 ve certifikovaném vysoce kvalitním tekutém formátu také usnadňuje rychlé uvolnění účinné látky a její vstřebávání tělem.

Zdroj vitaminu B12 v MARNYS® tekutém Vitaminu B12 je fermentačního původu, takže je vhodný pro vegany.

Jedinými zdroji vitamínu B12 (s výjimkou doplňků stravy) jsou potraviny živočišného původu (mořské plody, maso, ryby, mléčné výrobky) s vysokým obsahem ve játrech a ledvinách. Zelenina, ovoce a všechny ostatní potraviny neživočišného původu jsou bez B12. Vitamín B12 v potravinách je obecně odolný vůči zničení vařením.

MARNYS® tekutý vitamín B12 je doplněk stravy pro všechny věkové kategorie, během růstu a vývoje dětí a dospívajících, pro metabolickou a neurologickou údržbu u dospělých, a u těhotných žen během těhotenství.

Vitamín B12 se účastní mnoha biologických procesů lidského těla, majíce následující vlastnosti (EFSA):

  • Vitamín B12 přispívá k normálnímu získávání energie a metabolismu homocysteinu.
  • Přispívá k snížení únavy a vyčerpání.
  • Vitamín B12 přispívá k normální tvorbě červených krvinek.
  • Přispívá k normální funkci imunitního systému.
  • Vitamín B12 přispívá k normální funkci nervového systému a psychické funkce.
  • Vitamín B12 se podílí na procesu dělení buněk.

 

Ingredience

Deionizovaná voda, fruktóza, Vitamin B12, sorban draselný, aroma a kyselina citronová.

AKTIVNÍ LÁTKY NA 0,5 ml %NRV
Vitamin B12 (Přírodní Kyanokobalamin)2.5 μg100
%NRV (doporučená referenční výživová hodnota)

Jak používat

Užívejte 0,5 ml denně, nejlépe ráno.

Prezentace

Láhev 30ml s kapátkem

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „MARNYS Vitamin B12 tekutý 30 ml“

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Vitamin B12 je ve vodě rozpustný vitamín nezbytný pro mnohé biochemické reakce v lidském těle. Je produkován mikroorganismy a do lidské potravní řetězce vstupuje prostřednictvím potravin živočišného původu. Výskyt a incidence nedostatku vitaminu B12 souvisí s nejčastější příčinou, zákeřnou anémií, která postihuje 50 až 4 000 případů na 100 000 osob. Obecně mohou být postiženi lidé všech věkových kategorií, ale 10-15% starších dospělých trpí nedostatečnou hladinou vitaminu B12.

Mezi hlavní příčiny nedostatku vitaminu B12 patří zákeřná anémie (která je také způsobena tímto nedostatkem), hlavně u kojenců, dětí a vegetariánů, těch, kteří používají antacida, nebo z důvodu malabsorpce, mezi dalšími.

Zdroje: Zempleni, J. (2007) a další. Handbook of Vitamins-Fourth Edition. Human Vitamin and Mineral Requirements  FAO/WHO (2001).